zaterdag 21 oktober 2017

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen!

Om het thema in de leiden hebben we een herfstwandeling gemaakt in het park. Juf Sylvie vertelde ons heel veel over de herfst; ritselen van droge en natte blaadjes onder onze voeten, de wind die de blaadjes van de bomen blaast, welke kleurtjes de blaadjes allemaal krijgen voor ze van de bomen vallen, enzovoort. Door deze wandeling konden we de herfst ten volle ontdekken. We hebben blaadjes in verschillende kleuren en verschillende groottes gevonden. We zochten ook naar de herfstvruchten (eikels, dennenappels, kastanjes, noten, ...). We hebben er een paar gevonden, maar niet veel. We moesten dus heel goed zoeken naar die kastanjes.

We kregen ook een opdracht van meester Karel (directeur). Voor hem moesten we rode, groene en bruine blaadjes zoeken én die moesten we hem ook gaan tonen. Hij wou geen gele blaadjes, maar de kinderen mochten natuurlijk wel gele blaadjes zoeken. Onze missie was volbracht, meester Karel was heel blij met zijn blaadjes!

We kregen ook allemaal een zakje van de juf, zodat we de blaadjes en de herfstvruchten mee konden nemen naar de klas. Zo hebben we de herfst ook binnen in de klas gebracht. In de klas mochten we verder spelen met de herfstvruchten en de bladeren. We speelden er zelf een spelletje mee; sorteren van de herfstvruchten in het juiste potje. Er waren ook nog andere leuke spelletjes die we hebben gespeeld en natuurlijk hebben we ook veel geknutseld.

Deze week had ook goed weer in petto dus hebben we de herfst ook nog veel kunnen ontdekken in onze speeltuin van de school. Wat was het leuk om met de takken en de bladeren te spelen in het zonnetje.

Groetjes!

Hier kan je genieten van de foto's.

1 opmerking: