zondag 26 november 2017

Thema Kabouters

Na de herfstvakantie kwam het thema kabouters aan bod. Omdat de paddenstoelen ook een deel van de herfst zijn en wij graag de fantasie van de kinderen stimuleren. De kleuren werden nog eens geoefend, want ze moesten van Wouter de tuinkabouter zijn vriendjes terug bij de juiste paddenstoel brengen. Nadien moesten zen eten of speelgoed in diezelfde kleur van de kabouter bij de paddenstoel en kabouter leggen.

We knutselden natuurlijk ook een kabouter; maandag maakte we de baard van de kabouters zacht met watjes en dinsdag bekleedde we de kaboutermuts in een kleur die we zelf kozen én we knipten zelf de stukjes om erop te kleven. Een baard voor onszelf mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
We deden ook wat wiskundige en taalactiviteiten; tellen van stippen, paddenstoel kleuren in de opgegeven kleur, kabouters tellen, verhaal: De kabouter die zijn baard kwijt was, praatplaat van de kabouters in het bos, de kabouterrace én natuurlijk onze wekelijkse activiteit TIKTAK met juf Kirsten.

We zongen ook liedjes van kabouter plop, keken filmpjes in de boekenhoek en natuurlijk ook verhaaltjes lezen in de boekenhoek over kaboutertjes. Ons liedje van de week kon natuurlijk niet ontbreken: Op een grote paddenstoel. We zongen ook nog een speelliedje:

“Er zat een klein kaboutertje huilend op een steen.
Huilend, huilend de hele dag alleen. Sta op, kaboutertje
en droog je traantjes af. Zoek een vriendje in de kring met
wie je dansen mag. Trala lalala tralalalala. Trala lala lalalala.”.Er was veel te doen en hebben heel wat avonturen beleefd! Op naar het volgende thema; mijn parapluutje!

Hier vinden jullie de foto's! 

Er werd ook een nieuw vriendje in onze klas verwelkomt: Marie-Elia.
Dank u juf Caro voor de mooie foto 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten