zondag 26 november 2017

Thema: Mijn parapluutje

Ook nu was Wouter de tuinkabouter nog in ons klasje. Hij zat samen met Jules onder de paraplu en zongen samen een liedje; Parapluutje open, parapluutje dicht. Ik spring over plassen. En ik wordt niet moe. Samen zongen we het liedje en mochten dan meedoen met ons parapluutje. Zo leerden we de begrippen open en dicht. We bekeken ook de regenjas en regenlaarzen, wanneer dragen wij die? Hebben wij dit in de klas nodig? Wanneer dan wel? Van wie zouden die grote regenlaarzen en jas zijn? Ja hoor de Reus is zijn regenjas en laarzen in onze klas vergeten. Gelukkig is hij ze tijdens middag komen ophalen, wel jammer dat wij hem niet hebben gezien.


Jules en Wouter de tuinkabouter hadden kleurprenten mee van een paraplu, want ze wouden mooi versierde parapluutjes in de klas omhoog hangen. De kinderen hebben de paraplu geschilderd en Jules en de kabouter onder de paraplu gekleurd. Maar er mist iets bij de paraplu! Wanneer gebruiken wij een paraplu? Als het regent natuurlijk! Met blauwe verf en water gemengd konden we het met druppeltellers laten regenen op ons blaadje.


Er werd veel regen verwacht deze week, maar jammer genoeg kwam de regen maar niet… Het heeft dan toch één dagje deze week geregend. Dan zijn we in de plassen kunnen gaan springen, maar we moesten wel onze regenlaarzen of regenschoenen aandoen om in de plassen te mogen springen! In de klas mochten we spelen met onze parapluutjes. We zongen ook liedjes van de regen en zelf de regendans hebben we gedaan in de hoop dat het dan toch eens zou regenen. We hebben het dan met tikstokjes en het liedje tikke takke regen dan zelf laten regenen in ons klasje. Ook het verhaal “Eendje in de regen” werd verteld.


Het heeft deze week toch niet veel geregend, maar wij hebben toch in de plassen kunnen springen én we lieten het dan zelf maar regenen in ons klasje.

Hier vinden jullie de foto's van dit thema.

Donderdag mochten we naar de binnenspeeltuin “De grote Giraf” wat een pret!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten