vrijdag 1 december 2017

Sinterklaas kapoentje

Voor we begonnen aan ons thema Sinterklaas kapoentje mochten we de verjaardag van Gust niet vergeten te vieren! Gust werd 3 jaar: HIEP HIEP HIEP HOERA! Gelukkige verjaardag Gust én hij had lekkere cupcakes mee voor al zijn vrienden van de klas. Dank je wel!!

Sinterklaas is in het land en daar zijn de kinderen verzot op! Want ze moeten natuurlijk braaf zijn zodat die lieve Sint ons cadeautjes kan komen brengen.

Ze waren heel blij als ze de kledij van Sinterklaas en zwarte piet zagen liggen, want ze kropen direct in de rol van zwarte piet en Sinterklaas. We leerden ook hoe die kledij eigenlijk noemt. We speelden met het aankleedspelletje van de Sint en de piet, de gekleurde pieten bij de juiste schoorsteen leggen én een lotto-spel waar ze goed moesten kijken naar welke pieten hetzelfde waren.

Tussen al die drukte hebben wij liedje gezongen, ons dansje geoefend voor het Sinterklaasfeest én hebben wij het filmpje van de tovenares gezien die de Sint heeft weggetoverd. Geen Sint op ons Sinterklaasfeest! Alleen als alle kleuterklassen iets maken voor de tovenares dan pas kan zij de Sint op ons Sinterklaasfeest terug toveren! Wij hebben samen met de andere eerste kleuterklassen de mijter geknutseld en hopen dat de tovenares dan de Sint toch gaat terug toveren. We hebben ook een wortel geknutseld omdat het paard van Sinterklaas toch altijd veel honger heeft.

Hopelijk tovert de tovenares Sinterklaas terug voor ons Sinterklaasfeest en kunnen wij liedjes en dansjes tonen aan Sinterklaas én kan hij onze cadeautjes geven voor de klas. Wij zijn benieuwd!

We hebben Sinterklaas zijn baard ook zelf gemaakt met scheerschuim! De juf had een prent mee van Sinterklaas, maar zijn baard ontbrak! We smeerde scheerschuom op de tafels en mochten er lekker in wrijven tot we een mooie baard kregen van de Sint! Super leuk :D

HIER kan je de foto's van het thema Sinterklaas kapoentje vinden.

Ook had het deze week gesneeuwd! Oh zo fijn en mooi! We hebben dan uiteraard de sneeuw gaan ontdekken buiten, brrrr dat was wel heel erg koud! Maar heel erg leuk.
Hier vind je de foto's van ons sneeuwpret!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten