dinsdag 9 januari 2018

Jules is ziek

Maandag hebben we onze twee nieuwe vriendinnetjes verwelkomt! Felicia en Iman. Zij leerden de hoekjes in de klas kennen, de afspraakjes in onze klas en natuurlijk ook de andere vrienden in de klas.
Het was nog een speciaal dagje, want we mochten de verjaardag van Mariama én Liam vieren. Twee verjaardagen op één dag, wat hebben wij lekker gesmuld van die wafeltjes en die grote taart! Dat heeft gesmaakt. De foto's van de jarigen kan je HIER terugvinden.

Jules was maandag al een beetje verkouden, want hij had zakdoekjes bij hem in zijn bedje liggen, maar dinsdag had hij opeens allemaal rode stipjes! De dokter kon pas 's avonds komen dus heeft juf Debby hem al een beetje onderzocht om de dokter te helpen. Gelukkig hadden wij een dokterstas in de klas en bekeken wij de spullen die de dokter gebruikt al een goed. We namen Jules zijn koorts met de thermometer. Wij hadden er zelfs twee én ja hoor Jules had het heel warm, hij had koorts. Hij was zelf een beetje bang om in de spiegel te kijken, dus moesten de kinderen van de klas een tekening maken hoe hij er echt uitzag, zodat hij dan toch terug in de spiegel zou durven kijken.

Natuurlijk mochten wij ook elkaar verzorgen en dokter spelen met allerlei spullen van de dokter. Er waren ook allerlei spelletjes rond ziek zijn en dokters.


Juf Els had ook een grote dokterstas mee, daar hebben we in gezien dat ze spuitjes mee had! Brrrr! We hebben met de spuitjes mogen experimenteren, het was niet gemakkelijk hoor! De grote dikke spuiten kregen we moeilijk open, maar we blijven proberen!
We hebben ook nog een leuk liedje rond ziek zijn geleerd, https://www.youtube.com/watch?v=R0AzYZnlTMA, dat hebben we elke dag gezongen én we hebben ook nog een versje rond niezen geleerd. Want met dit thema was het ook de ideale kans om onze neusjes te leren snuiten.
We vonden dit super fijn!

Hier kan je de foto's vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten