dinsdag 13 februari 2018

Carnaval!

Binnenkort is er een heel leuk feest in de stad Ninove. Welk feest zou dat toch kunnen zijn? Ja hoor... CARNAVAL!!!
Wat waren de kinderen verwonderd dat onze klas ook een beetje in carnavalssfeer werd omgetoverd. Leuke/gekke verkleedkleren en attributen, boekjes over carnaval, dansen op carnavalsmuziek, spelen in de confettibak, serpentines blazen, gekke dingen doen, feest vieren. Het was eigenlijk al een beetje carnaval in onze klas. Dit allemaal natuurlijk ter voorbereiding op het Carnaval van Ninof én ter voorbereiding van onze carnavalstoet op maandag 19 februari.

We hebben allerlei leuke dansjes gedaan, dingen geleerd over carnaval en over clowns, ons verkleed, boekjes gelezen over carnaval. Maar waarvoor hadden wij nu die witte T-shirt nodig?! Omdat wij maandag 19 februari als clowntjes door de straten gaan wandelen. We mochten onze T-shirt mooi versieren met cirkels in verschillende kleuren en de glitters mochten niet ontbreken.
Wille jullie de kinderen zien schitteren als mooi clown in de stoet? Kom dan zeker op maandag 19 februari rond 14u kijken naar de stoet. Wij hopen alvast op goed weer zodat onze stoet kan doorgaan.

Er waren deze twee weken ook heel wat jarigen.
Dinsdag hadden wij twee verjaardagen. David en Alexander mochten de kaarsjes uitblazen van de taart. Het was wel eens fijn om nog eens twee verjaardagen te vieren in ons klasje. Ook Chaïma was jarig vrijdag, de foto's kan je ook in het mapje 'jarig zijn' terug vinden!
Woensdag 7/02 was Stephane jarig. Zijn verjaardag werd pas donderdag gevierd met juf Steffi, want juf Els kon niet naar school komen. Ze had iets voor aan haar hand. Hopelijk gaat alles goed met juf Els en is haar hand snel genezen!

Hier kan je de foto's van hun verjaardag in de klas vinden.

Hier kan je de foto's van carnaval vinden. Wie filmpjes of foto's heeft van de carnavalstoet mag deze altijd delen met de juffen :-)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten