zaterdag 17 maart 2018

Thema hoofd, schouders, knie en teen

In de week van 12 maart ging het over ons lichaam. Wat doen we hiermee en wat kunnen we hier allemaal mee doen! Hoe ziet er ons lichaam uit?

We bekeken ons lichaam eens goed en we vonden allerlei zaken: ons hoofd, daaronder een buik met 2 armen en 2 handen aan, aan de handen zaten 5 vingers. Onder de buik zijn er 2 benen en 2 voeten! Oké, tijd om dit eens op papier te zetten. We werkten met de hele klas samen aan een tekening en we kregen een mannetje! Deze kreeg de naam 'Bol' van Quinn.

Dan gaan we zelf aan de slag, we gaan ons lichaam proberen tekenen op een schildersezel met verf. Heel spannend of het ons alleen lukt?!

Bij juf Sylvie oefende we verder, we kregen daar ook het lichaam in stukjes, zoals een puzzel moesten we dit weer goed aan elkaar plakken, wat lukte ons dit goed!

Dan kregen we wel een heel speciale opdracht van juf Els, we kregen een mannetje op een blad en een aantal kleurtjes. Juf Els vertelde korte opdrachtjes, oei oei, we moeten goed luisteren! De juf zei een lichaamsdeel + een kleur, we moesten dit lichaamsdeel zoeken op het mannetje en in de juiste kleur kleuren! Het is ons ALLEMAAL gelukt! We kregen hiervoor zelfs een dikke duim stempel!

Op vrijdag toonde de juf een gezicht, maar oei! De ogen, neus, mond en oren ontbraken! We kregen deze deeltjes apart en moesten dit op de juiste plaats kleven, nadien mochten we het gezichtje mooi inkleuren, heel leuk!

én er was een nieuwe hoek in de klas! Een knip hoek! Want met onze handen kunnen we ook knippen! Heel leuk om zo te experimenteren en te oefenen op ons knippen!
Foto's vind je hier. Geen opmerkingen:

Een reactie posten