dinsdag 20 maart 2018

Thema kip, ei en kuiken

Hallootjes

Vandaag (dinsdag 20 maart 2018) was het een speciale dag op school, mevrouw Mia de kip had een vriendin meegebracht, een échte bruine kip in de klas!
We keken eens goed naar de kip, ze is bruin en niet wit zoals Mia de kip en ze heeft haar boven op haar hoofdje, we leerde dat dit de 'kam' heet. Ook heeft ze grappige rode dingentjes onder haar bekje, dat zijn lellen. De juf heeft de kip eens opgepakt en laten zien dat ze 3 mooie vleugels heeft, de ene is wat korter dan de andere, zo kan ze niet wegvliegen. We hebben de bruine kip ook allemaal eens mogen aaien, zo zacht die veertjes!


En ooo! De bruine kip had 4 eieren gelegd in de klas! En we leerde van Mia de kip dat als een kip op haar eieren gaat zitten (broeden), dat daar misschien wel kuikentjes kunnen uitkomen! We hoopte stiekem dat dit natuurlijk zou gebeuren, want de bruine kip moest in de middag naar huis gaan slapen.

En ja hooooor! Na de middag kwamen we in de klas, er waren 4 kuikentjes in de plaats! De eitjes zijn uitgekomen, onze bruine kip heeft heel goed haar best gedaan om de eieren te laten uitbroeden!

We hebben allemaal eens een kuikentje op onze schoot gehad, we moesten dit zeeeer voorzichtig doen en het kuikentje beschermen met onze handen, zodat ze niet van onze schoot zou afvallen. We aaide het kuikentje ook eens, die is nog zachter dan de bruine kip!Onze kuikentjes zullen 2 weken in ons klasje blijven, zo kunnen we leren dat we goed moeten zorgen voor de dieren, eten geven, drinken geven, op tijd de bak is verschonen!

Zo'n leuke dag vandaaaaag!

Foto's vind je hier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten